Izvor:
19.06.2019 u 16:06
0

ŠPANIJA: Uhapšeno 10 osoba koje su finansirale Al Kaidu!

Španska nacionalna policija (Policia Nacional) poremetila je zločinačku organizaciju koja je finansirala terorističke snage Al Kaide kompleksnom operacijom, u kojoj je uhapšeno 10 osoba i izvršeno 14 pretresa kuća i prostorija.

Operacija u kojoj je učestvovalo više od 350 policajaca obavljena je u španskim gradovima Madridu, Valensiji i Toledu, navodi se u saopštenju Evropola.

Evropol je podržao španske vlasti sa tri eksperta iz Evropskog centra za borbu protiv terorizma i dva eksperta opremljena mobilnim kancelarijama i forenzčkim uređajima da pomognu u istrazi na licu mesta.

Informacije prikupljene tokom operacije analizirane su i razmenjene u realnom vremenu i odmah ubačene u baze podataka Evropola.

Lideri kriminalne organizacije su porodični klan koji je počinio poreske prevare i krivična dela pranja novca masovnom upotrebom lažnih faktura, dobijenih nezakonitim poslom koji su godinama sprovodili.

Prihodi od njihovog ilegalnog posla poslani su u Siriju preko sistema Havala, što je omogućilo transfer novca bez fizičkog transporta gotovine, kako bi se podržale terorističke paravojne grupe Al Kaide u sirijskom regionu Idlib.

Organizacija je deo ogromne međunarodne tajne strukture, s ciljem napada na zapadni ekonomski sistem kao oblik terorizma.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter