Izvor:
18.06.2019 u 16:45
0

ZEMLJOTRES JAČINE 6,7 POGODIO JAPAN: Cunami pogodio Avašimu!

Zemljotres jačine 6,7 pogodio je danas okrug Jamagata, na severoistoku Japana, a nakon što je izdato upozorenje od cunamija, prvi talas je pogodio obalu ostrva Avašima, saopštila je japanska Meteorološka služba.

Talas je pogodio i obalu Sakate koja se nalazi u okrugu Jamagata, ali za sada nema podataka o većoj materijalnoj šteti.

Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a kako su pojedini stanovnici rekli nkada nisu osetili toliko jak zemljotres.

Sekretarijat za nuklearne regulative saopštio je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnom kompleksu Kašivazaki Kariva, koji se nalazi u tom okrugu i čijh sedam jedinica nije u funkciju od 2012. godine.

Šef kabineta japanskog premijera Šinzo Abea, Jošhide Suga zjavio je na vanrednoj konferencji za novinare da nema podatke da je bilo problema na nekoj nuklearki u Japanu.

Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih, budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinastava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter