Izvor:
06.05.2016 u 00:34
0

UBISTVO IZ ČASTI: 16- godišnja devojčica kažnjena na najgori mogući način

Nekoliko seoskih starešina u Pakistanu je uhapšeno zbog naručivanja brutalnog ubistva 16-godišnje devojčice koja je pomogla jednom paru da pobegne. Nesrećna devojka je vezana i spaljena u vozilu koje je korišteno za bekstvo.

Ubistvo se dogodilo prošle nedelje u gradu Donga Gali, 50 km severno od glavnog grada Islamabada, izveštava Rojters.

Takozvano ''ubistvo iz časti'' je naredio starešina kao kaznu za devojku koja je pomogla paru iz obližnjeg sela Makol. Par je prekršio moralne norme jer je pobegao zajedno, prema sudu starešina. Kada su saznali da je devojka pomogla njima u toj akciji osudili su je na smrtnu kaznu jer su smatrali da je prouzrokovala nepopravljive štete po ugled sela.

Starešine su devojku odveli u jedno napušteno mesto izvan sela, vezali su je za sedište kola, koja je par koristio za bekstvo, a onda su benzinom posuli kola i zapalili ih zajedno sa devojkom. Nikada u životu nisam video takav varvarski zločin– izjavio je šef lokalne policije, Said Vazir.

Rojters je objavio da je za sada uhapšeno 15 osoba povezano sa ovim slučajem, među kojima i majka i brat žrtve, koji su se saglasili sa starešinama da devojka mora biti kažnjena i učestvovali su u njenom izvršenju.

Ubistva iz časti su arhaična tradicija u Pakistanu i svake godine odnesu po nekoliko života. Mali broj počinioca ovih zločina bude osuđen jer sudije obično odbace optužbe.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/businessinsider, CitizenGo,cric_girl

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter