Izvor:
14.08.2016 u 19:30
0

EKSPERT ZA BORBU PROTIV TERORIZMA UPOZORAVA: Cilj džihadista na Balkanu je USPOSTAVLJANJE KALIFATA!

– Odnos zajedničkih institucija i bezbednosnih agencija na nivou BiH prema terorizmu i realnoj opasnosti od terorizma je vrlo loš, dok su širom Bosne i Hercegovine aktivni džihadistički kampovi za obuku, koji šalju borce na ratišta u Siriju i na druga mesta – ocenio je stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević, a prenela RTRS.

U organizaciji "Asocijacije Stvaraoci Republike Srpske" Galijašević je u Trebinju govorio na tribini o temi "Terorizam i svetska politička kretanja". Kritički se osvrnuo na, kako je rekao, blag odnos Suda i Tužilaštva BiH prema izvršiocima terorističkih dela.

– Sa džihadističkim ratnicima se sklapaju sramne pogodbe, gde oni svoje zatvorske kazne otplaćuju novcem, a sud im dosuđuje niže kazne nego počiniocima koji obiju kiosk ili benzinsku pumpu. Istovremeno, teroristički napadi u Zvorniku, Rajlovcu, pa i napad na Aleksandra Vučića u Srebrenici još nisu istraženi – ukazao je Galijašević.

On smatra da terorizam koji koji tamo postoji nije bosanskohercegovački terorizam, već da je "to deo globalne terorističke i džihadističke mreže koja ima za cilj stvaranje kalifata".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter