Izvor:
27.04.2016 u 14:16
0

ERDOGAN U ZAGREBU: Nikada nećemo zatvoriti vrata ljudima koji beže od bombi

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je u Zagrebu da Zapad treba da pokaže humanost i pruži "drugačiju vrstu" pomoći Turskoj, koja nikada neće zatvoriti vrata izbeglicama iz Sirije.

Turska nikada nije, niti će zatvoriti vrata ljudima koji beže pred bombama– izjavio je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa hrvatskom predsednicom Kolindom GrabarKitarović.

Vlada u Ankari ranije je isticala da je ukidanje viza za turske državljane ključno za uspeh dogovora EU-Turska o zaustavljanja ilegalne imigracije u Evropu.

Grabar-Kitarović je dala snažnu podršku približavanju Turske EU, uključujući i liberalizaciju viznog režima.

Postoji mnogo načina kojima Hrvatska može pomoći Turskoj u procesu eurointegracija. Pre svega političkom podrškom u Briselu, snažnom podrškom za integriranje Turske u EU, za ukidanje viza za koje se nadam da će se dogoditi uskoro– rekla je hrvatska predsednica.

Tanjug
Foto: Wikimedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter