Izvor:
27.04.2016 u 13:46
0

SKOPLJE: Zapaljene i izgažene fotografije predsednika Ivanova

Opozicioni demonstranti koji su sinoć protestovali u makedonskoj prestonici Skoplju tokom prolaska kolone kraj kancelarije predsednika Ðorđa Ivanova zapalili su i izgazili predsednikove slike pretvorene u pepeo.

Ovo je preneo makedonski sajt "Plusinfo", koji navodi da su demonstranti protest koji su prvo održali pred Sobranjem preselili kasnije pred zgradu makedonske vlade. Protest je opisan kao miran, a nevedeno je da se čuju povici "Nema pravde, nema mira" i "Ostavka".

Ovo je bio još jedan u nizu protesta u organizaciji građanske inicijative "Protestujem", na kojima demonstranti traže povlačenje odluke predsednika Ðorđa Ivanova o aboliciji političara u aferi "prisluškivanje" i odlaganje prevremenih parlamentarnih izbora raspisanih za 5. jun.

U aferi "prisluškivanje", koja je trajala gotovo godinu dana, a koju je pokrenuo lider najuticajnije opozicione stranke SDSM Zoran Zaev, objavljeno je više desetina video i audio zapisa koji govore o tome da je vlada Gruevskog, tokom devet godina vladavine, prisluškivala više od 20.000 ljudi – političara, akademika, novinara, pa čak i sveštenika.

Tanjug
Foto: Wikimedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter