14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: vijesti

HAPŠENJE NAVODNIH KAVČANA: Pali u Portugalu, bili na Interpolovoj poternici!

Kotorani Igor B.(50) i njegov sin Vladimir B.(30) uhapšeni su u Portugalu po poternici NCB Intertpol Podgorica, rečeno je iz Uprave policije nezvanično.

U FOKUSU:

VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa Šefom delegacije Evropske unije u Srbiji (FOTO)

SZO UPOZORAVA: Pandemija je počela da se širi nenormalnom brzinom, ovakvu situaciju niko nije očekivao!

PROVOKACIJA U CENTRU BEOGRADA: Dvojica Albanaca pokazivali dvoglavog orla! (VIDEO)

Za navodnim pripadnicima kavačkog klana policija traga godinama.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ova dva naviodno visokorangirana člana organizovane kriminalne grupa iz Kotora uhapšeni su u saradnji Nacionalne policije Portugalije, Uprave policije i Europola.

- Sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmenom operativnih podataka službenika Sektora za borbu protiv kriminala – Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Eurpol SIRENE, sa partnerskom službom iz Portugalije, a uz podršku Europol-a i ENFAST mreže, danas su u Portugaliji u gradu Redondo locirana i lišena slobode dva međunarodna tražena lica koje potražuje NCB Interpol Podgorica I.B. (56) i V.B. (30) oba lica iz Kotora - navodi se u saopštenju policije.

Igor B. se potraživao radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Vladimir B., navode iz policije, traži se radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku zbog sumnje da je izvršo krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj iznude u saizvršilaštvu, teško delo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

SAZNAJTE I OVO:

VESIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI: U Beogradu vakcinisano 38 odsto građana, a ovo je naš CILJ! (FOTO)

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Zatvoren rudnik Jama u Boru zbog ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

BIĆE POZVAN I BILČIK: Nadležni odbor krajem aprila održaće sednicu o izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji

- Naime, I.B. se sumnjiči da je od početka novembra 2011. godine pa na dalje, na području Kotora, Tivta i Budve stvorio kriminalnu organizaciju zajedno sa S.K. koja je imala za cilj vršenje više krivičnih dela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine i teža kazna, u kojoj je za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih djela u budućnosti, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije u pravcu izvršenja krivičnog dela, da obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela i da sam vrši krivična djela. V.B. se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije prihvatio da primenjuje nasilje i zastrašuje druga lica kroz vršenje krivičnih dela iznude, da nabavlja, drži i skladišti oružje, eksplozivna sredstva, pancire za potrebe članova kriminalne organizacije, te da održava vezu sa određenim članovima kriminalne organizacije, radi prenošenja uputstava koje mu daje organizator. On je tako u maju 2016. godine pokušao da iznudi novac u iznosu od preko 30.000 eura od lica K.B., pa je nakon neuspelog plana, u julu iste godine počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u sticanju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, aktiviravši eksplozivnu napravu koju su prethodno postavili na vozilima oštećenog K.B. - navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije dodaju da su navedena osumnjičena lica prema operativnim podacima visokorangirani članovi organizovane kriminalne grupe iz Kotora, te da je su za njima raspisane međunarodne poternice od 2017. godine.

- Tom prilikom prikupljen je značajan broj saznanja o mogućim lokacijama, kretanju i kontaktima, koja su kasnije razmijenjena putem međunarodne operativne policijske saradnje sa partnerskim službama više zemalja i EUROPOL-a. Danas je u gradiću Redondo u Portugaliji, nakon višenedeljne akcije portugalske policije, locirana kuća – vila u kojoj su boravila međunarodno tražena lica, nakon čega su oni i lišeni slobode. Prilikom pretresa lica i objekta, pronađena su falsifikovana lična dokumenta Bugarske i Hrvatske sa drugim identitetima, a koja su koristila ova međunarodno tražena lica, kao i jedan pištolj - navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar