Izvor: Tanjug
21.11.2020 u 18:02
0

SO NA RANE: Obijen srednjovekovni srpski manastir!

Srednjovekovni manastir Vozućica iz 14. veka u federalnoj opštini Zavidovići, i crkvena prodavnica u prizemlju zvonika neposredno uz hram, obijeni su, prenosi Srna pozivajući se na izjave meštana.

UPOKOJEN SRPSKI PATRIJARH

SRBIMA U AMANET: Patrijarh Irinej OSTAVIO PISMO, i u njemu VAŽNU PORUKU!

ISPRAĆAJ PATRIJARHA IRINEJA: U Patrijaršiju uneto telo patrijarha, počasna garda ispred Saborne crkve

SRPSKA CRKVA OSTALA BEZ DVE MOĆNE LIČNOSTI: Evo šta smrti patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija znače za budućnost SPC

Agencija navodi da je to krivično delo prijavljeno je policiji.

Manastir Sveta Trojica – Vozućica bio je uništen nakon poslednjeg rata, a nakon devetogodišnje obnove, osveštan 2015. godine.

Zadužbina je kralja Dragutina Nemanjića iz 14. veka.

OVO JE BIO POGLAVAR SPC

NA ČELU SPC JE BIO 10 GODINA, ZVALI SU GA POMIRITELJ: Ovo je ŽIVOTNA PRIČA patrijarha Irineja

OSTAĆE UPAMĆEN: Patrijarh Irinej je bio pravi ujedinitelj i slab na tešku sudbinu naroda

ŽIVOTOPIS PATRIJARHA IRINEJA: Rodio se kao Miroslav, evo kad je prelomio da se zamonaši

OVAKO JE GOVORIO PATRIJARH SRPSKI IRINEJ: Ja program nemam, moj program je program naše svete Crkve

Ovaj manastir imao je važnu ulogu u očuvanju pravoslavlja u ovim krajevima, a dokaz za to su srpska sela na levoj obali reke Krivaje, koja su vekovima sačuvana, sve do etničkog čišćenja 1995. godine.

Srbi iz Vozuće su prognani u operaciji Armije RBiH „Uragan“ koja je trajala od 10. do 24. septembra 1995. godine, a prethodilo joj je NATO bombardovanje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter