Izvor: Tanjug
28.10.2020 u 09:38
0

DF POSLAO PISMO MANDATARU: Srbi u Crnoj Gori se odrekli ministarstva, a ovo je razlog

Demokratska Crna Gora dostavila je mandataru Zdravku Krivokapiću spisak kandidata za ministre u novoj vladi za resore koji su ponuđeni toj stranci, a prethodno su načelno ponudu mandatara prihvatile stranke okupljene oko DF-a sa liste Za budućost Crne Gore, pišu mediji.

Građanska inicijativa URA Dritana Abazovića, piše Dan pozivajući se na nezvanična saznanja, mandataru nije dostavila imena kandidata, uz napomenu da je za tu političku opciju sektor bezbednosti „crvena linija“ i da su od početka insistirali na sektoru bezbednosti, te ponovili da o pitanjima od nacionalnog državnog interesa nema pogađanja.

Prethodno su čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, kao i predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, prosledili mandataru pismo o zajedničkom dogovoru o raspođeli resora, dok će se, kako su saopštili, o kandidatima-imenima naknadno izjasniti.

Lideri DF-a i SNP-a su se zajednički dogovorili da se odreknu mandata za Ministarstvo nauke, da bi, kako su naveli, pokazali „da im nisu važne fotelje, već principi“.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE NAPUSTIO KRIZNI ŠTAB: Prokomentarisao i postavljanje dr Kisić na ministarsko mesto

DONETA PRESUDA: Vođa kulta u kom je bila unuka Jelisavete Karađorđević osuđen na 120 godina ZATVORA

SINIŠA MALI O POKRENUTOJ PETICIJI: Spremni smo da menjamo neke zakone,ali porez mora da se plati

NIKAD DOSTA: Amerika i Rusija se otimaju za novi deo teritorije, najveći u istoriji!

Putin i Erdogan razgovarali o Nagorno-Karabahu

Prema nezvaničnim saznanjima Dana to ministarstvo je trebalo da pripadne Branku Raduloviću, koji je odlučio da ga se odrekne da bi lider PzP Nebojša Medojević dobio potpredsedničko mestu u čijoj nadležnosti bi bile reforme i koordinacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje mandatar nije predložio.

„Profesor Radulović je bio izričit da podnese žrtvu samo da se dođe do rešenja. A sve kako bismo videli da li je Krivokapić spreman na kompromis ili ne. Ako on to odbije, onda to nije reformska vlada i značilo bi da mandatar ne želi lidera PzP-a u vladi. Tako da je sad lopta kod Krivokapića“, saopšteno je Danu nezvanično nakon sastanka lidera DF-a i SNP-a.

Medojević je, inače, izjavio sinoć za Dnevik Javnog servisa da će taj pokret, ukoliko mandatar Krivokapić odluči da Vvlada bude isključivo ekspertska, bez lidera Demokratskog fronta (DF), glasati za nju, ali da neće učestvovati u njenom radu.

Medojević je, između ostalog, rekao i da vlada ne može biti reformska, ako za reformu i demokratsku tranziju nije predviđeno nijedno mesto.

„Mi vidimo da ovaj premijer nije reformski premijer, da ta vlada neće biti reformska, da neće biti promena. PZP neće učestvovati ni u jednoj antireformskoj vladi, niti u vladi kontinuiteta. Krivokapić još ima vremena da razmisli“, kazao je Medojević.

Kako je dodao, za reforme je potrebno ogromno znanje, hrabrost, posvećenost, odlučnost i ljubav prema Crnoj Gori, „što mandatar nema“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter