Izvor: Tanjug
26.10.2020 u 20:53
0

Mitropolitovo zdravstveno stanje svakim danom sve bolje

 Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje je na bolničkom lečenju u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore i, prema rečima lekara, planiranom dinamikom se oporavlja od upale pluća izazvane korona virusom, saopštila je danas crnogorsko-primorska eparhija.

Mitropolit je dobrog opšteg stanja i vidan je svakodnevni napredak.

Svi nalazi su u poboljšanju, pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje u narednim danima.

Lekari navode da je u ovom momentu nezahvalno prognozirati mitropolitov izlazak iz bolnice, a da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno, kao i do sada.

Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je uspjeh u liječenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu, a upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija.

Mitropolit, koji se na lečenju nalazi od 6. oktobra, pod stalnim je lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter