Izvor: Miitropolija
22.09.2020 u 22:52
0

EPISKOPSKI SAVET SPC U CRNOJ GORI: Apelujemo na sve učesnike da pokažu mudrost i odgovornost i nakon ostvarene pobede!

– Sabrani u svetom manastiru Ostrogu, okupili smo se danas da zablagodarimo Svetoj Trojici, Bogu ljubavi, kojem smo se zavetovali na junskom Trojičindanskom saboru u Podgorici i njegovom ugodniku Svetom Vasiliju Ostroškom, koji nas je okupio u Nikšiću, u decembru prošle godine i pred kim smo obnovili naš zavet čuvanja svetinja. Članovi Episkopskog saveta SPC Crne Gore izražavaju zahvalnost vernom narodu Crne Gore što je višemesečnim dostojanstvenim litijama istrajao u odbrani ljudske slobode, Crkve i njenih svetinja. Izražavamo divljenje i zahvalnost svima koji su u tom periodu stradali za svoju Crkvu, čime su pokazali da su dostojni potomci Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog – stoji u večerašnjem saopštenju Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori.

– Posebnu blagodarnost i čestitke dugujemo svim građanima Crne Gore koji su čuli vapaj Crkve i posle 75 godina slobodno glasali protiv totalitarizma onih koji su usvojili jedan zakon koji je imao nameru da ugrozi samo biće Crkve, njeno duhovno i materijalno nasljeđe i opljačka crkvenu imovinu.

U saopštenju je upućena zahvalnost svima koji su „odneli istorijsku pobedu za Crnu Goru i njen narod“, ali i čestitke svima koji su se dosljedno borili za demokratizaciju Crne Gore.

– Zato i danas, s ovog svetog mesta, apelujemo na sve učesnike izbornog procesa da do kraja pokažu mudrost i odgovornost i nakon ostvarene pobede na izborima formiraju Skupštinu i Vladu, očekujući od njih duha samožrtvenosti, solidarnosti i međusobnog razumevanja i da budu svesni istorijskog značaja trenutka, napora i žrtava koji je naš narod uložio u ovu pobjedu.

– Crkva ostaje otvorena za sve vernike bez razlike, kao i za sve ljude dobre volje, grleći svakoga ljubavlju Božijom i rukovodeći se nadahnutom rečju Apostola Pavla ”Nema više Judejca ni Jelina, nema više roba ni slobodnoga, nema više muškog ni ženskog, jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu“ zaključuje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter