Izvor: Tanjug
21.05.2020 u 07:37
0

U Zagrebu registrovan slab zemljotres

Šire zagrebačko područje je u sredu uveče potresao slab zemljotres jačine dva stepena prema Rihteru.

U 20 sati i 28 minuta registrovan je slab zemljotres s epicentrom u Zagrebu nedaleko od Markuševca, saopštila je hrvatska Seizmološka služba, a građani su čuli kratku tutnjavu poput grmljavine u trajanju od nekoliko sekundi..

Nakon dva snažna zemljotresa, podseća agencija Hina, jačine 5,5 i 4,8 po Rihteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. marta pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1.000 puta, što je i očekivano.

Umeren zemljotres jačine 3,2 stepena, koji je pogodio Zagreb 23. aprila, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolinu.

Po objavljenim podacima Seizmološke službe, do sredine aprila zabeleženo je oko 145 zemljotresa koje su osetili građani (jači od 1,3 stepena), dok su seizmografi registrovali još oko 850 manjih potresa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter