6°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Sputnik

DODIK OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE SASTANKA: Američki ambasador mi je PRETIO!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je žaljenje što se, kako je naveo, njegov konstruktivan sastanak sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom pretvorio u pretnju, ističući da administracija SAD neće moći da zaustavi odbranu interesa Republike Srpske.

SKANDAL: Pravnik Centra za socijalni rad u Trsteniku fiktivno zapošljavao korisnike socijalne pomoći, pa im UZIMAO platu

- Imao sam dobar razgovor s ambasadorom SAD. Sve što je on meni rekao, ja sam uzvratio. Bilo je nekih stvari i to doživljavam kao pretnju i ne mogu da verujem da se upuštaju u tako nešto. BiH pripada nama, a ne njemu, da on preti u njenoj odbrani - rekao je Dodik.

On je istakao da se Nelson, koji je rekao da SAD ne očekuje ništa drugo sem potpunog poštovanja Dejtonskog sporazuma i teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, a da će radnje koje to podrivaju snositi pravne posledice, „prevario ako misli da može da preti“.

- Kao što oni kažu da imaju crvene linije, tako i Republika Srpska ima svoje. Rekao sam mu da je naša politika skromna, ali ponosita i da nećemo odustati od osnovnih principa, bez obzira koliko SAD bile velike i na ovaj način iskazivali pretnju. Žao mi je što je to učinio - rekao je Dodik.

Kazao je da je administracija SAD već izrekla neke sankcije, ali da neće moći da zaustavi odbranu interesa Srpske, bez obzira na, kako je rekao, njihovu zaljubljenost u BiH.

- Imali smo konstruktivni sastanak i mislio sam da ćemo tako i nastaviti. Ali sada kada je izrečena pretnja, to je već neka druga priča - rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH sastao se sa Nelsonom, drugi put za sedam dana, nakon sednice Predsedništva BiH na kojoj je Dodik preglasan od preostala dva člana.

Dodik je posle sednice pozvao predsedavajućeg Predsedništva Željka Komšića da podnese ostavku, dok je Komšić uzvratio rečima da naće da se „raspravlja sa njegovim besnim glistama“.

Komentari korisnika (1)

Zoran

Sto se mene tice mogu odmah da krenem u Srpsku.Ziveo Dodik, zivela Srpska.


Ostavite komentar

Povezane vesti