-1°C

Beograd

MAKEDONIJA:VMRO-DPMNE odlučila da ide na izbore

Vladajuća makedonska stranka VMRO DPMNE odlučila je da učestvuje na izborima raspisanim za 5. jun i do kraja roka, koji ističe večeras u ponoć, podneće izborne liste sa kandidatima, prenose makedonski mediji.

Portparol Ivo Kotevski je objasnio da je ovakva odluka doneta na sednici Centralnog i Izvršnog komiteta partije, prenosi makedonska tv Telma. Ostale tri velike partije - Socijaldemokratska stranka (SDSM) i albanske Demokratska unija za integraciju (DUI) i Demokratska partija Albanaca (DPA), neće učestvovati na izborima.

DUI i DPA, dve vodeće albanske stranke u Makedoniji, najavile su ranije danas da će se pridružiti bojkotu parlamentarnih izbora zakazanih za 5. jun, u znak protesta protiv "kontrole vladajuće stranke nad državnim organima i medijima", čime su pojačali sumnju da će izbori biti održani.

DUI, partner u koalicionoj vladi, izjasnila se da "neće prijaviti kandidata do kraja roka", prenosi Rojters. Opoziciona DPA je potvrdila ranije izjave da "uslovi za fer i demokratske izbore 5. juna nisu ispunjeni i da zato neće učestvovati na njima".

Opoziciona Socijaldemokratska stranka je već ranije najavila da će bojkotovati izbore, dok "ne bude omogućeno slobodno i fer glasanje".

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/proletnav

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar