Izvor:
13.12.2019 u 15:02
0

HRVATIMA PONOVO SMETA ĆIRILICA Istraga protiv Srba zbog plakata

Državna izborna komisija istražuje plakate sa imenima i sloganima troje predsedničkih kandidata na ćirilici, koje je nedavno u nekoliko hrvatskih gradova postavilo Srpsko narodno veće u okviru kampanje "Da se bolje razumijemo".

Kampanja pod nazivom "Da se bolje razmijemo" u SNV-u je pokrenuta s ciljem skidanja stigme s ćiriličnog pisma u Hrvatskoj.

Međutim, iz Komisije su ipak odlučili da provere da li se tu radi o donaciji kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović, Zoranu Milanoviću i Miroslavu Škori.

Troje predsedničkih kandidata je tako jutros primilo dopis u kojem se od njih traži da se izjasne da li su naručili ili platili plakate ili su ih, pak, prihvatili kao donaciju u proizvodima i uslugama budući da su se pojavili u jeku izborne kampanje.

Iz Komisije su za RTL rekli da su izjašnjavanje kandidata tražili na svoju inicijativu.

Boris Milošević, poslanik u parlamentu i predsednik SNV je rekao da su plakati deo kampanje o ćirilici.

– DIP (Komisija) neka radi šta misli da treba. Plakati nisu podrška ni jednom kandidatu – kazao je Milošević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter