Izvor:
12.12.2019 u 20:39
0

AMFILOHIJE NAJAVIO: Pozvaću na „bratsku večeru pomirenja“ sve stranke u Crnoj Gori!

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da ima nameru da oko Božića pozove na, kako je kazao, "bratsku večeru pomirenja", predstavnike svih političkih partija u Crnoj Gori, bilo da su Albanci, Crnogorci, muslimani, katolici.

Da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju, i svoje dece i Crne Gore, a ne na mržnji, na deobama i svađama, krvoprolićima i onome što je građeno naročito od 1941. godine – poručio je mitropolit.

On se iz manastira Ostrog obratio crnogorskim vlastima, da, kako je naveo, shvate "da ničija nije do zore gorela, i da je svaka vlast od danas do sutra, kao i naši životi".

Prema tome, ja ih pozivam da se oni sami vrate onom izvornom crnogorstvu, izvornoj Crnoj Gori, i da se oslobode od nasleđa bratoubilačkog i bogoubilačkog, jer sve što je građeno ovde (manastir Ostrog), građeno je na ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjima. To je svedočanstvo ove svetinje – zaključio je Amfilohije.

Mitropolit je takođe danas najavio da će na crkveno-narodnom saboru koji je planiran za 21. decembar u Nikšiću, biti donete mošti Svetog Vasilija Ostroškog.

Izvor: Tanjug
Foto: sveosrpskoj.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter