Izvor:
11.12.2019 u 20:33
0

ZAGREB: Kolindin autobus udario u vozilo s detetom, pa produžio!

Autobus hrvatske predsednice i kandidatkinje za novi mandat, Kolinde Grabar-Kitarović, učestvovao je u manjoj saobraćajnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja danas RTL.

Nezgoda se dogodila juče kada je vozač autobusa, u kojem se nalazila predsednica, zakačio vozilo koje se nalazilo na putu i nakon toga nastavilo put do Lobora, gde je Grabar-Kitarović imala predizborni skup.

Oštećena Silvija Soldo, čije je vozilo autobus zakačio, kazala za RTL da se nesreća dogodila na "nezgodnom i dosta uskom putu".

"Na putu nije bilo prostora da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primetili smo da povorka ide prema nama", ispričala je ona, dodajuć da je auto ispred nje imao sreće i stao je ispred jedne porodične kuće.

"Stala sam iza tog automobila, pomerila sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u jarak. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je celi levi deo automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gde mi je dete sedelo. On je malo udario kolenom i malo ga boli pa mora na pregled kod hirurga", kazala je Soldo.

"Najviše me zacudilo da niko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Niko se nije okrenuo da vidi šta se dogodilo. To mi je neverovatno", kazala je Soldo i dodala da je ni kasnije niko nije kontaktirao iz Kabineta predsednice.

Žena je nazvala policiju koja je izvršila uviđaj.

"Sve je trajalo oko dva sata dok je izvršen uviđaj. Drugi deo policajaca je išao u Lobor gde je bio autobus", ispricala je žena za RTL.

Ona je dodala da ona nije mogla da bude kriva za nezgodu jer je njen automobil bio "skroz desno" na putu.

"Pitam se: da je neko stradao, kako bi nam se moglo pomoći", kazala je te dodala da je sreca da niko nije teže povređen. "Gorak ukus mi je zbog ignorisanja. Smatram da je to bilo jako ružno", kazala je i dodala da je poslala dopis Kabinetu predsednice. "Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time deci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla", zaključila je Soldo.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je reč o manjoj prometnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio uviđaj.

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć. Policijska patrola je na mestu događaja zajedno s oštećenom čekala ekipu za uviđaj koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gde se nalazio autobus kojim se koristi Predsednica u izbornoj kampanji.

Iz Štaba predsednice poručuju da će njen izaslanik posetiti sutra oštećenu Silviju Soldo.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/NCYIGIT1907

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter