Izvor:
07.12.2019 u 16:25
0

NEĆE DA ČUJU ELEKTRONSKU MUZIKU Prorasla prodaja čepića za uši

Poslednjih godina na splitskom tržištu udvostručila se prodaja čepića za uši, a razlog je sve veća buka koja remeti san stanovnika, posebno u centru grada tokom decembra, zbog božićnih marketa, i u julu, zbog festivala elektronske muzike, Ultra, prenosi Seebiz.

Splitski nabavljači vrlo dobro znaju da čepića za uši protiv buke treba da bude dovoljno u letnjim mesecima i u decembru, kada gradskim centrom ođekuje muzika i još glasniji prolaznici.

Iako je na tržištu i skuplja verzija – slušalice za spavanje i protiv buke, koje sadrže i opcije sa šumom mora, cvrkutom ptica i drugim prirodnim zvukovima, kupci najčešće uzimaju sunđeraste ili silikonske čepiće.

I stari i mladi kupci, uglavnom Splićani koji stanuju u užem centru grada, žale se na buku iz ugostiteljskih objekata u blizini stambenih zgrada, kuća ili apartmana u julu i decembru.

U jednoj specijalizovanoj prodavanici za zaštitu sluha kažu da pri dužem izlaganju buci iznad 85 decibela ljudi rizikuju zdravstvene posledice, a za trajno oštećenje sluha dovoljan je jedan bučan događaj od 140 decibela.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter