Izvor:
30.11.2019 u 11:01
0

TEŠKA SUDBINA EDIJA RAME Sin premijera Albanije koga život nije mazio! Sada je izgubio verenicu, ali tome nije kraj!

Gregor Rama, sin albanskog premijera Edija Rame, izgubio je verenicu Kristi Reci, u zemljotresu koji je pre pogodio Drač.

Ona je sa čitavom porodicom stradala kada se urušila šestospratnica u kojoj su živeli. Premijer Albanije je na tu vest o tragičnom gubitku jedva zadržao suze pred novinarima.

Njih dvoje su čuvali privatnost, nije se pisalo o njihovoj vezi, samo se znalo da su zajedno oko tri godine.

Međutim, ovo nije prva tragedija koja je zadesila Gregora Ramu.

Tokom kampanje pred parlamentarne izbore 2013. godine u Albaniji, Edi Rama je objavio 15-minutni dokumentarni film "Rama za budućnost" u kome je otvoreno govorio o događajima koji su mu obeležili život. Kako je i tada istakao jedan trenutak u životu mu je bio najteži – onaj kada je saznao za bolest svog sina.

Gregoru je dijagnostikovan rak.

Morao sam da zađem duboko u sebe da pronađem snagu da se smejem, komuniciram i radim svoj posao. Noći su bile pune suza. Suočavali smo se sa velikom nepoznanicom koja je bila u svima nama – ispričao je Rama.

U filmu je govorio i sam Gregor.

Pomenuo je kako mu je otac pomogao da prebrodi težak period i pobedi tumor testisa.

Dobio sam dijagnozu kada sam bio kod ujaka u Americi. Nakon eksperimentalne hemoterapije sam se izlečio – otkrio je.

Rama je redovno posećivao svog sina dok je bio na lečenju u Americi, naročito 2009. godine kada mu se stanje pogoršalo.

Gregor je uspeo da se izbori, ali mu je život zadao još jedan udarac kada mu je poginula verenica Kristi.

Vest o smrti njegove devojke prošla je nezapaženo sve dok se sam Gregor nije oglasio na Instagramu.

Gregor Rama je diplomirao na Likovnoj akademiji u Tirani, prateći stope svog oca slikara, kao i dede, poznatog albanskog vajara. Rođen je krajem osamdesetih u prvom braku Edija Rame sa glumicom Matildom Makoci.

U intervjuima, kojih nema puno, Gregor je uvek isticao da je njegova majka "osoba koju najviše voli". Sa ocem ga više povezuje umetnost nego politika u koju se nikada nije mešao.

Želim da ljudi procene ko sam na osnovu onoga što naslikam, a ne na osnovu mog prezimena – izjavio je prošle godine na otvaranju svoje izložbe.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/GazetaKohaJone

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter