Izvor:
29.11.2019 u 19:31
0

PALE OŠTRE REČI Džaferović optužio Grabar-Kitarović!

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović optužio je danas hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović da vređa Bošnjake i da pripada "retrogradnim snagama" koje unose podele među narodima u toj zemlji.

Džaferović nije precizirao na koje izjave Grabar-Kitarovićeve misli, ali, ona je u sredu u Mostaru izjavila da "treba onemogućiti da brojniji narodi Hrvatima nameću predstavnike na izborima", a u intervjuu je kazao kako "neće dopustiti da BiH prisvaja jedan narod"

Džaferović je rekao da je hrvatska predsednica koja je u izbornoj kampanji za drugi mandat, optužila Bošnjake da BiH žele samo za sebe.

"To ne rade ozbiljni političari, oni ne vređaju narode. Narod na koji je ona mislila je narod nad kojim je počinjen genocid, uvredila je narod koji je proteran sa ogromne teritorije", rekao je novinarima Džaferović.

"Taj narod se bori za celovitu državu na kojoj će biti ravnopravni svi njeni državljani, svi narodi. Retrogradne snage, kojima očito i Grabar-Kitarovićeva pripada, zalažu se za etničke i teritorijalne podele", dodao je Džaferović.

Bošnjački član državnog vrha slaže se da treba doneti novi izborni zakon, ali se pre svega moraju sprovesti presude Evropskog suda za ljudska prava kojima treba osigurati ravnopravnost svih građana.

Kolindu "Grabar-Kitarović niko neće pitati kako će se urediti odnosi u BiH nego će to učiniti građani koji u njoj žive", kazao je Džaferović.

On je takođe optužio hrvatske poslanike u Evropskom parlamentu da svojim delovanjem podstiču politiku novih podela unutar BiH.

Kolinda Grabar-Kitarović je u Mostaru bila na godišnjici udruženja bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten", a u Skopaljskoj Gračanici kod Bugojna i u Vitezu razgovarala je s tamošnjim Hrvatima, lokalnim vlastima i sveštenicima o položaju Hrvata.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Printscreen/@mtm800e

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter