Izvor:
26.11.2019 u 08:01
0

DODIK PORUČIO: Za saradnju sa NATO potrebne odluke Predsedništva!

Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsedništvo, uslovan je i tek kada bude formiran Savet ministara sa strukturom koja je pobedila na izborima, imaće snagu da bude dostavljen kao program moguće saradnje s NATO, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Ponovio je da se dokumentom ne prejudicira članstvo u NATO i da svaka priča o bilo kakvoj saradnji mora da prođe proceduru odlučivanja u Predsedništvu BiH.

On ističe i da su jake članice NATO dale garanciju da neće biti zahteva o članstvu, zbog čega je i odlučeno da se dokument podrži.

To nije Nacionalni akcioni plan, nema ni takav naziv i ono što smo mogli da pridobijemo u razgovorima s predstavnicima različitih zemalja, a važnim članicama NATO, jeste činjenica da su oni rekli da to neće poslužiti za aktiviranje bilo čega. To je nešto što je nama dalo osnovu da kažemo – OK, idemo u to – rekao je Dodik, ističući da veruje u ozbiljnost velikih zemalja.

Poručio je da je ključna rečenica u samom početku tog dokumenta glasi – Taj dokument ne prejudicira članstvo i da su za bilo kakvu odluku o saradnji sa NATO potrebne nove odluke Predsedništva. –

Sličan dokument, kaže, potpisalo je pet zemalja članica EU i pet koje nisu članice.

Podsetio je da je BiH do sada sarađivala s Alijansom kroz Partnerstvo za mir i kroz dvogodišnji aranžman AJPAP koji ističe krajem godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Grad Bijeljina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter