Izvor:
25.11.2019 u 12:10
0

OVO SU NAJBOGATIJI SLOVENCI Supružnici prvi na listi sa 689 miliona evra

Najbogatiji Slovenci i dalje su Iza i Samo Login, bračni par koji je pre dve godine Kinezima prodao svoj udeo u kompaniji koja je stvorila svetski uspešnu aplikaciju za decu "Toking Tom".

Prema proceni dnevnog lista "Finance", bogatstvo Loginovih procenjuje se na 689 miliona evra.

Drugi na listi s upola manjim procenjenim bogatstvom su Sandi Češko i njegova devojka Livija Dolanc, osnivači Studija Moderne, jedne od vodećih evropskih firmi za televizijsku i internetsku prodaju.

Treće mesto zauzima Marko Pistotnik, koji je takođe dobro unovčio svoje vlasništvo u kompaniji koju su Loginovi prodali Kinezima i njegov procenjeni kapital iznosi 210 miliona evra, prenosi Index.

U vrhu je još i porodica Lah sa 169 miliona evra i Joc Pečečnik, vlasnik lanaca kasina sa 155 miliona evra.

Kako se navodi, među deset najbogatijih Slovenaca je i Igor Akrapovič, vlasnik istoimenog brenda u autoindustriji.

Slede Tatjana i Albin Doberšek, vlasnici firme za izgradnju fabrika u energetici i metalurgiji, Damian Merlak, preduzetnik u svetu kriptovaluta, Franc Frelih vlasnik više firmi za proizvodnju i reciklažu plastike, kao i vlasnici poznatog modnog brenda Lisca Dari i Vesna Južna čije se bogatstvo procenjuje na 111 miliona evra.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter