Izvor:
22.11.2019 u 06:54
0

ŠTRAJK U CELOJ HRVATSKOJ NE PRESTAJE: Učenici gube nastavu iz dana u dan, a tome nema kraja! (FOTO)

Sindikati prosvetnih radnika u Hrvatskoj nastavljaju štrajk u "frontalnom obliku", što znači da do ispunjenja njihovih zahteva nastave neće biti u celoj zemlji, a za ponedeljak je na Trgu bana Jelačića najavljen veliki skup uz poruku "Za bolju Hrvatsku, za budućnost naše domovine".

U Zagrebu je juče na Markovom trgu održana protestna šetnja, a pre dva dana su sindikati održali akciju "Potrubi za obrazovanje".

Kako prenosi HRT, sindikati su ukazali na to da je poslednja ponuda vlade niža od prethodne i ocenili je kao nedostojnu i kao pokušaj potcenjivanja prosvetnih radnika.

Poslednja vladina ponuda sindikatima predviđa povećanje osnovice za 6,12 odsto sledeće godine, izradu analize plata u javnom sektoru, u čijem su okviru i koeficijenti, kao i sporazum o dodatku na platu od 2 odsto ako Vlada do 30. juna ne izmeni Uredbu o koeficijentima.

Sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 odsto kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama.

Prosvetni sindikati su 26 dana bili u cirkularnom štrajku, a za to vreme svaki učenik je izgubio šest dana nastave.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter