Izvor:
19.11.2019 u 18:43
0

KO JE ZORAN TEGELTIJA? On će biti predsedavajući Saveta ministara BiH!

Zoran Tegeltija, koji je danas dobio podršku članova Predsedništva BiH za funkciju predsedavajućeg Saveta ministara BiH, na tu funkciju stiže kao član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Republike Srpske čiji je član od 1998. godine.

Rođen je u Mrkonjić Gradu 1961. godine, a nakon završetka gimnazije, seli se u Sarajevo gde završava Ekonomski fakultet.

Pre političkih funkcija, Tegeltija je radio kao šef i načelnik u Republičkoj upravi javnih prihoda RS-a i Republičkoj upravi carina RS-a, kao i u Rafineriji nafte.

Pre 19 godina izabran je za odbornika u Skupštini Opštine Mrkonjić Grad, a istovremeno je bio i poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Obavljao je i funkciju ministra finansija Republike Srpske od 2013. godine sve do prošlogodišnjih izbora.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter