Izvor:
15.11.2019 u 13:08
0

MOSTAR: Dodik i Čović se slažu u svemu, osim po pitanju optimizma!

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD, Milorad Dodik, i predsednik HDZ BiH, Dragan Čović, razgovarali su danas u Mostaru o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH, a nakon sastanka su poručili da su saglasni po svim pitanjima osim po pitanju optimizma.

Mi se dogovaramo u kontinuitetu. Imao sam priliku da upoznam Čovića sa namerama Republike Srpske oko kršenja Dejtonskog sporazuma, zaključcima Narodne skupštine Srpske. Ta vrsta priča oko formiranja Saveta ministara je svakako zamorna. Mi imamo načelnu saglasnost i ne treba ni da se dogovaramo – rekao je Dodik.

Istakao je da je za sve u BiH potrebna i treća strana.

Predsednik SNSD-a naveo je da Srpska treba u Federaciji da ima svoje legitimne predstavnike, a ne neke spekulante.

Voleo bih da sam optimista poput Čovića, ali "zezatori" iz Sarajeva to mi oneomogućavaju – kazao je i dodao da će njih dvojica sresti ponovo u narednih 15 dana i pokušaće da sve završe.

Poručio je da BiH pomaže jasna i principijelna politika svih.

Jedino oko čega se ne slažemo Čović i ja jeste ovaj optimizam – naveo je Dodik.

Čović je naglasio da između SNSD i HDZ nema nikakvih problema, da postoji razumevanje i saradnja.

Verujem da ćemo veoma brzo biti u prilici da uskoro sve finalizujemo – kazao je Čović.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Grad Bijeljina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter