1°C

Beograd

CRNOGORSKO PRIMORJE SPREMNO ZA NOVU GODINU: Koncerti, bazari, klizališta...

U Podgorici i gotovo svim primorskim gradovima ove godine će biti organizovan doček Nove godine na otvorenom, kao i višednevni program i koncerti poznatih izvođača iz regiona.

Osim u Podgorici, dočeci na otvorenom biće organizovani u Baru, Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom.

Kako je saopšteno iz NTO organizacija dočeka Nove godine je nešto po čemu je Crna Gora već prepoznata kao lider u regionu i samim tim važan segment zimske turističke ponude.

- Iz godine u godinu imamo sve bogatiji program, u okviru kojeg na gradskim trgovima duž primorja i u glavnom gradu, kao i u hotelima širom zemlje, nastupaju vodeće zvezde domaće i regionalne muzičke scene. Tu su i dodatni sadržaji kao što su božićni bazari, klizališta, animacija i predstave za najmlađe, koji upotpunjuju prazničnu ponudu - poručuju iz NTO.

Pored primorja i glavnog grada, crnogoski planinski centri su posebno atraktivna destinacija za novogodišnje praznike, kojima se ujedno i obeležava početak zimske turističke sezone.

Hotelijeri u Kolašinu i na Žabljaku pripremili su novogodišnje paket aranžmane uz muzičko zabavni program, a otvaranje skijališta očekuje se sredinom decembra.

Direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović istakao je da će tokom ove sezone biti aktuelno sedam skijališta: Kolašin 1450, Kolašin 1600, Savin kuk, Javorovača, Vučje, Lokve i Turjak.

Najavio je otvaranje Ski centra Kolašin 1600 14. decembra, uz zabavni program koji očekuje posetioce tokom ove zimske sezone, kao i planove za naredni period.

Očekuje da će Crna Gora zadržati imidž destinacije najboljeg prazničnog provoda u regionu i rekordnom posetom domaćih, gostiju iz regiona, ali i iz ostalih zemalja Evrope, te da će zaokružiti ovu uspešnu turističku godinu i započeti novu.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar