Izvor:
18.10.2019 u 18:02
0

BUDUĆNOST SEVERNE MAKEDONIJE:Pendarovski sazvao sastanak lidera najvećih političkih stranaka!

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski zakazao je za nedelju sastanak lidera najvećih političkih stranaka u toj zemlji.

On je sazvao sastanak nakon neusvajanja odluke evropskih lidera o dodeli datuma za pregovore s tom zemljom, prenela je MIA.

Kako je saopšteno iz kabineta makedonskog predsednika, pozvani su premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Zoran Zaev, predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, predsednik vladajuće albanske stranke DUI Ali Ahmeti i predsednici opozicionih albanskih stranaka Alijansa za Albance, Alternativa i Pokreta Besa, Zijadin Sela, Afrim Gaši i Bilal Kasami.

Prethodno je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, nakon nedobijanja datuma za pregovore sa EU, pozvao na sastanak državnog vrha i poručio da će prisustvovati na sastanku koji je najavio predsednik Stevo Pendarovski.

Vreme je za mudre, logične i čvrste odluke. Pozivam na susret državnog vrha na kome će se razgovarati o svemu ovome, a pre svega zbog budućnosti Makedonije – izjavio je Mickoski.

Lider opozicione albanske stranke u Severnoj Makedoniji Alijansa za Albance Zijadin Sela pozvao je premijera Zaeva da da ostavku i raspiše prevremene izbore.

On smatra da premijer i vlada treba da preuzmu odgovornost zbog neuspeha zemlje da dobije datum za početak pregovora sa EU.

Izvor: B92
Foto: balkaneu.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter