Izvor:
10.10.2019 u 07:41
0

U HRVATSKOJ ŠTRAJK: Osnovna i srednja škola bez nastave! (FOTO)

U Hrvatskoj je danas počeo štrajk profesora i učitelja, pa u osnovnim i srednjim školama nema nastave, nakon što su propali pregovori između sindikata i vlade.

Prvi put će biti održan cirkularni štrajk, što znači da su danas u štrajk uključene sve osnovne i srednje škole, a da od sutra u blokadi učestvuju škole u pojedinim županijama.

Predsednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Branimir Mihalinec, rekao je da je vlada tokom jučerašnjih pregovora u celini odbila njihove zahteve za izmenama koeficijenata složenosti poslova u sistemu vaspitanja i obrazovanja.

"Ponudili su povećanje od dva odsto kroz dodatke i to od 1. oktobra, kao i dva odsto od 1. jun sledeće godine", rekao je Mihalinec.

On kaže da je to sindikatima neprihvatljivo, jer su tražili povećanje od šest odsto.

Ministar rada i penzionog sistema Josip Aladrović izjavio je da je ponuda vlade bio maksimum koji je mogao da bude postignut.

Izvor: Kurir
Foto:
Twitter/Grannasskola

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter