FRANCUSKI AMBASADOR: Očekujem ''zeleno svetlo'' Makrona za Severnu Makedoniju!

 Francuski ambasador u Severnoj Makedoniji Kristian Timonie, rekao je da očekuje "zeleno svetlo" francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Ambasador se tako osvrnuo na stav Francuske u vezi određivanja datuma za početak pregovora za učlanjenje Severne Makedonije u EU.

Komentarišući odluku nemačkog Bundestaga, koji je pre dva dana sa velikom većinom glasova poslanika podržao početak pregovora o pristupanju EU sa Severnom Makedonijom, francuski ambasador je naglasio da svaka zemlja ima svoj sistem odlučivanja.

- Svako sa svojim sistemom. Mi očekujemo 'zeleno svetlo' predsednika naše Republike. Kao i uvek, povodom ove teme mi dosta toga delimo sa našim nemačkim partnerima. Imamo dobar stav prema vašoj zemlji i prema svim naporima koji ste učinili na regionalnom planu - rekao je Timonie.

Kako je naveo, Francuzi i Nemci veoma dobro znaju da treba još dosta da se uradi da bi reforme sa papira postale reforme u realnosti i da će napraviti jedan dobar “koktel između realnosti i onog što znači dobar prijem”.

On je zaključio da će 27 zemalja-članica EU diskutovati i da je moguće da se usvoje dobre odluke, ali da to znači da je potrebna diskusija, mnogo razgovora i mnogo kompromisa.

 

Izvor: B92
Foto: Twitter/Bloomberg

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro