21°C

Beograd

IZETBEGOVIĆ: Dodik treba da vidi da ne može da razbije BiH!

Predsednik najuticajnije bošnjačke stranke SDA, Bakir Izetbegović, smatra da bi bilo dobro da se BiH suoči sa krizom, da se u toj državi, kako je rekao, odmere snage i da se vidi ko šta može da uradi i dokle sve to skupa seže, te da misli da će se tada lider SNSD, Milorad Dodik, uveriti da ne može da razbije BiH.

Smatra i da bi Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, trebalo da odustane od pokušaja dominacije ucenama i ultimatumina, da shvati da, kako kaže, to ne ide i da se vrati na "neke normalne odnose" poštovanja Ustava i zakona.

Izetbegović je govoreći o formiranju državne vlasti, rekao da misli da je vreme da se Dodik odluči i da svi u tome treba da mu pomognu.

- On je na nekoj raskrsnici. Deset ili 15 godina već priprema nešto što bi trebalo da bude jača pozicija RS-a unutar BiH ili izdvajanje RS-a iz BiH, tako da je vreme da odustane od toga, da shvati da to ne ide i da se vrati na neke normalne odnose, da stabiliziramo prilike u zemlji, da poštujemo ustavnopravni poredak, zakone, da idemo u pravom smeru, da prestanu krize u ovoj zemlji. Gospodin Dodik je to pokušao, neku dominaciju da napravi svojim ultimatumima, ucenama i vreme je da shvati da to ne ide - rekao je Izetbegović.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar