Izvor:
05.09.2019 u 15:26
0

BOSNA I HERCEGOVINA: Han liderima BiH poručio da nastave dijalog

Komesar Evropske unije za proširenje Johanes Han poručio je danas politički liderima da nastave sa dijalogom bez daljnjeg odlaganja.

– Formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini od suštinske je važnosti za proces evropskih integracija. U tom kontekstu, angažovao sam se sa Predsedništvom BiH da ohrabrim političko vođstvo da sprovedu sporazum od 5. avgusta. Od njih očekujem da preuzmu odgovornost i nastave sa dijalogom u cilju imenovanja Saveta ministara, bez daljnjeg odlaganja, skoro godinu dana nakon održavanja izbora – rekao je Han, a preneli regionalni mediji.

On je istakao da je to neophodno kako bi se krenulo dalje nakon Mišljenja Evropske komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU.

– Ne postoji kredibilna alternativa EU perspektivi Bosne i Hercegovine. Trenutni zastoj podriva opravdana očekivanja građana Bosne i Hercegovine za prosperitetnu budućnost u svojoj zemlji – izjavio je Han.

Danas je istekao rok od mesec dana da se formira vlast u BiH, a na osnovu soporazuma koji su 5. avgusta potpisala tri člana Predsedništva BiH.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter