Izvor:
30.08.2019 u 07:12
0

HAN: Ključno je da se povuku tarife! (FOTO)

Komesar za pristupne pregovore Johanes Han poručio je u Helsinkiju da je pozitivan ishod dijaloga Beograda i Prištine ključan za evropsku perspektivu celog regiona Zapadnog Balkana.

"Ključno je da se povuku tarife", poručio je Han.

On je, dolazeći na sastanak ministra spoljnih polova EU i Zapadnog Balkana u Helsinkiju, naglasio važnost postizanja sporazuma između Beograda i Prištine.

"Rešenje, odnosno pozitivan ishod dijaloga Srbije i Kosova, je skoro pa ključan element za buduću evropsku perspektivu celog reginona”, poručio je Han.

Han je još jednom pozvao prištinske vlasti da ukinu tarife na robu iz Srbije.

"Ključno je da se povuku tarife jer su protiv duha Unije. Kada se radi o jeinstvenom tržištu tu nema ni tarifa ni carina. To mora biti urađeno", rekao je Han.

On je dodao da i Srbija mora da prekine sa inicijativama za povlačenje priznanja Kosova koje sprovodi širom sveta.

"Na obe strane je da učine korake jedini ka drugima. Mislim da možemo naći rešenje i da to nije nemoguće", poručio je Han.

Evropski komesar je podsetio da se na Kosovu održavaju izbori i ocenio da će "situacija biti jasnija" kada se oni završe.

"Zajedno sa novim presonalom na EU strani nadam se da možemo ući u finalizaciju pregovora", smatra Han.

Izvor:tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter