Izvor:
20.08.2019 u 12:26
0

BOSNA I HERCEGOVINA: Šefik Džaferović objavio šta je uzrok svih problema u državi!

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da je uzrok svih današnjih problema unilatiralno nastojanje predstavnika iz Republike Srpske da se spreči put zemlje u NATO, odnosno da se ne dostavi ANP u okviru odobrenog MAP-a.

Niko nema pravo da svojom samostalnom akcijom to obustavlja. Ako neko misli da stvari treba da idu drugačije, onda to treba da testira kroz institucije BiH. Samostalno, bez odluke institucija, vršiti takve akcije niti je legitimno, niti je legalno. Uzrok problema je u tome, u nepoštovanju principa vladavine prava – rekao je Džaferović.

On je dodao da ne zna šta bi mogao biti drugi put BiH, osim u NATO, i da put ne može biti parcijalna primena tog principa i ponašanje da se neki zakoni poštuju, neki ne.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika da bi mogao da se povuče iz koalicije, Džaferović je kazao da za njega ne postoje druge opcije.

Da li će gospodin Dodik napustiti koaliciju ili ne, to je stvar njega i njegove stranke. Ja mislim da mi imamo dogovorenu parlamentarnu većinu na državnom nivou i da ne bi trebalo tim pitanjem usložnjavati proces formiranja vlasti – rekao je Džaferović.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter