Izvor:
19.08.2019 u 15:28
0

EU DAJE 10 MILIONA EVRA BiH: Za rešavanje pitanja o IZBEGLICAMA I MIGRANTIMA!

Evropska komisija danas je usvojila odluku o izdvajanju 10 miliona evra dodatnih sredstava za podršku Bosni i Hercegovini u rešavanju povećanog broja migranata i izbeglica.

Sa ovim, ukupna sredstva Evropske unije za pitanje migracija u BiH od početka 2018. godine iznose 34 miliona evra.

Sredstva Evropske unije će najvećim delom biti iskorišćena za uspostavljanje dodatnih privremenih prihvatnih centara i pružanje osnovnih usluga i zaštite, uključujući hranu i smeštaj, kao i pristup sanitarnoj zaštiti i higijeni.

EU će, kako je prenela Fena, nastaviti da pruža podršku unapređenju kapaciteta vlasti u BiH na identifikaciji, registraciji i upućivanju državljana trećih zemalja koji prelaze granice i za potrebe granične kontrole i nadzora, doprinoseći na taj način sprečavanju i borbi protiv krijumčarenja migranata, trgovine ljudima i drugih vrsta prekograničnih krivičnih dela.

Prema zvaničnim podacima, u BiH je od januara 2018. godine ušlo skoro 36.000 izbeglica i migranata.

U zemlji se trenutno nalazi oko 7.400 izbeglica i migranata kojima je potrebna pomoć, većinom u Unsko-sanskom kantonu, a oko 4.100 je smešteno u privremenim prihvatnim centrima koje finansira EU.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter