Izvor:
16.08.2019 u 14:49
0

MICKOSKI: Zaev gotov, Janeva je samo produžena ruka!

Lider najveće opozicione stranke u Severnoj Makedoniji, VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski komentarišući slučaj „Reket“ rekao je da je makedonski premijer Zoran Zaev na kolenima i da sledi obnova zemlje.

– Kriminal ovih razmera nije moguć bez podršku Zaeva. Katica Janeva nije u pritvoru, može da napusti zemlju, može da utiče na svedoke i kao šefica Specijalnog tužilaštva da ponovodi delo – rekao je na konferenciji za novinare Mickoski.

On smatra da je Katica Janeva samo "produžena ruka glavnom u ovoj aferi“, i dodao da je Zaev svestan činjenice da je Međunarodni savez kojim rukovodi Bojan Jovanovski, Boki 13, na neki način deo vladajuće Socijaldemokratskog saveza.

– Sumnja se da je ta organizacija paravan i za druge slučajeve o iznudi i reketu. Zaev je u stanju da pusti svakoga nizvodno samo da bi sebe spasio – naglašava Mickoski.

Prema njegovim rečima, Zaev želi da s predlogom reforme tužilaštva kompromitovano Specijalno tužilaštvo prebaci u novi sektor tužilaštva.

Da imamo novo Specijalno tužilaštvo, ali s novim povečanim ovlaščenjima za veće zloupotrebe – istakao je Mickovski, dodavši da takav kompromis, koji će proizvesti nepravdu, neće proči.

Mickoski je takođe upitao kakve dokaze krije porodica jednog od optuženih u ovom slučaju, i ko je sve uključen u toj, kako je rekao, beogradskoj vezi mešetara plaćenih makedonskim novcem.

– Nemamo pravnu državu zato što su je ubili i sahranili. Pad ove vlasti nije pitanje da li će se dogoditi, već kada. Narod će reči dosta je bilo na sledećim parlamentarnim izborima. VMRO će srušiti ovu vlast i doneti pravdu – zaključio je Mickoski i najavio masovne proteste.

Početkom ove nedelje je i makedonski list Večer objavio da je u aferi "Reket“ umešan i savetnik Zajeva i bivši estradni menadžer Zoran Bašanović.

Večer je, prema njegovim saznanjima, naveo da je upravo Bašanović zajedno s Bokijem 13 umešan u iznudu novca od makedonskih biznismena.

U slučaju "Reket" koje je pokrenulo skopsko tužilaštvo, optuženi su makedonski šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 i Zoran Milevski za iznudu preko milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, rešenje koje bi morala da odobri šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima o slučaju "Reket" koji su objavljeni na portalu italijanskog lista "La Veritas" čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevim rekavši "da ne brine i da će sve biti ok".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter