Izvor:
14.08.2019 u 12:57
0

BIH: Dodiku stigla pretnja zbog NATO PAKTA!

Stranka demokratske akcije (SDA) BiH, Bakira Izetbegovića, smatra da je jedino rešenje za prevazilaženje trenutnih zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranja novog Saveta ministara usvajanje modifikovanog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).

"ANP, čiji sadržaj će zadovoljiti sve strane u BiH i čije će sprovođenje biti kredibilno, potrebno je usvojiti bez odgađanja. To je zakonska obaveza, ali i deo sporazuma koji su potpisali stranački lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a. Odbijanje dijaloga i kompromisnog rešenja imaće negativne posledice za proces formiranja Sveta ministara i za nastavak evroatlantskih integracija, kao i za ukupnu situaciju u BiH", saopšteno je iz te stranke, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz SDA BiH poručuju da je Dodikova najava da će odlukom entitetske skupštine pokušati da ospori nadležnost Oružanih snaga, SIPA-e, pravosuđa i drugih institucija predstavlja direktan udar na Ustav i pretnju stabilnosti i miru u BiH.

To mora biti i najozbiljniji alarm OHR-u i članicama Veća za implementaciju mira, kako bi na vreme upozorili vlade svojih zemalja i Veće bezbednosti UN-a i sprečili antidejtonske aktivnosti. Ako Dodik odluči da krene u teško kršenje Ustava i zakona, odvešće zemlju u stanje haosa i najveću krizu od Dejtona do danas i sigurno ugroziti stabilnost u BiH i regionu", navode iz SDA.

Upozoravaju da bi posledice takvog razvoja događaja bile teške za sve, te poručio da i Dodik mora biti svestan da će upravo on, kako kažu, "izvući najdeblji kraj u svemu tome".

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter