Izvor:
12.08.2019 u 14:23
0

AKCIJA POLICIJE I VATROGASACA: Spašeni iznemogli migranti iz Irana!

Granična policija i vatrogasci pronašli su u nenaseljenom predelu Košare, na brdu Ilinica, troje iznemoglih ljudi, migrante iz Irana koji su pokušali nelegalno da pređu granicu sa Hrvatskom.

Jutros oko 10.15 iz Operativno komunikacionog centra dobili smo obaveštenje da je iznad Kobile graničnog prelaza sa Hrvatskom troje ljudi koji su zalutali i iznemogli i traže pomoć – izjavio je šef smene u Službi zaštite i spasavanja Vlado Pejović.

Kako je rekao, oni su najverovatnije zalutali i tu su proveli tri dana bez vode i dva dana bez hrane, bili su dehidrirani i u lošem zdravstvenom stanju.

Migranti su transportovani u hercegnovsku Hitnu pomoć i svo troje je stabilno i van životne opasnosti, a samo jedan od muškaraca još prima terapiju zbog dehidracije.

Oni će najverovatnije biti prebačeni u Centar za azil u Podgorici.

U julu je sprečeno 10 nelegalnih prelazaka granice sa Hrvatskom, što je manje nego pre nekoliko godina.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter