Izvor:
20.05.2019 u 16:15
0

SLOVENAČKI PREMIJER DIREKTAN: Šarec protiv dodatnih mera za migrante!

Slovenački premijer Marjan Šarec negirao je danas tvrdnje opozicione desnice da njegova vlada neadekvatno odgovara na povećani dolazak migranata, zahtevajući da pojača tehničke barijere na granici s Hrvatskom i uz pomoć vojske poveća osećaj sigurnosti kod lokalnog stanovništva duž granice.

Šarec je o migracijskoj problematici govorio u parlamentu, odgovarajući na tvrdnje poslanika Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janeza Janše i ocenio da SDS zlopotrebljava pitanje migracije, koje je, stavila u središte svoje kampanje za predstojeće evropske izbore.

Slovenački premijer je rekao i da je Janšina stranka i nedavni slučaj otmice 80-godišnjaka, koji je bio povezan s ilegalnim migrantima, i nezadovoljstvo policijskog sindikata dodacima na plate, iskoristila za svoje stranačke mitinge.

– Naša policija na granici radi dobar posao, a i saradnja s Hrvatskom na vraćanju migranata je dobra – kazao je Šarec.

Istakao je da nije istinita tvrdnja da njegova koaliciona vlada, sastavljena od stranaka levice i liberalnog centra, ništa nije napravila za zaštitu južne sesngenske granice i sigurnosti stanovnika uz granicu.

Graničnoj policiji na šengenskoj granici osigurana su ove godine dodatna finansijska sredstva, a pomažu joj i specijalna i pomoćna policija, kazao je Šarec i dodao da je u poslednje vreme kao ispomoć za te poslove aktivirana i posebna policijska jedinica.

– U slučaju krizne situacije uveli bismo i dodatne mere, ali sadašnje stanje nije tako drastično – kazao je Šarec.

Stranka koju vodi nekadašnji premijer Janez Janša najavila je da će u parlamentarnu proceduru zato dati predlog da se promeni sadašnji slovenački zakon o azilu, kako bi se zabranila mogućnost davanja azila onim migrantima koji dolaze iz zemalja koje se za azilante smatraju sigurnim, kakva je i Hrvatska, koja je članica Evrpske unije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter