Izvor:
04.09.2016 u 18:21
0

POŽAR SE I DALJE ŠIRI: Kuće ugrožene, vatrogasci na izmaku snaga i mole za pomoć!

Na području Trebinja još traje velika akcija gašenja požara koji preti kućama u nekoliko sela, a požarna linija je duga 30 kilometara.

Zbog duge požarne linije vatrogasci deluju danonoćno kako bi sprečili ugrožavanje kuća i puteva.

Magistralni put na tom području je bio zatvoren, ali je nakon intervencije vatrogasaca saobraćaj ponovo normalizovan.

– Tokom noći su branjena sela Trebijovi i Aljetići, a požar se sada širi prema selu Grkavci. Drugi kraj požara je otišao na Jasen, a sinoć smo na putu sprečavali njegov prelazak prema Gorici. Gašenje je otežavao jak vetar. Ekipe su trenutno na terenu i brane Aljetiće i Jasen. Međutim, ima naznaka da će situacija biti bolja – potvrđeno je Avazu iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje.

Požar je juče pretio repetitoru na Leotaru, a zbog gušenja dimom je lekarska pomoć ukazana četvorici vatrogasaca.

Kako je potvrdio starešina Vatrogasne jedinice Lastva, Dragan Paranos, vatrogasci se danas dobro osećaju.

Komandir TVJ Trebinje Danko Vuković kazao je da više ne znaju gde gori, jer stalno dolazi do novih požara, gde moraju da šalju jedan deo ljudstva, što otežava gašenje na najugroženijem području.

U gašenju je pomagao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Uzrok požara je ljudski faktor.

Kako je ranije danas rečeno Feni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u tom gradu, vatrogasne ekipe, čiji su pripadnici danima na terenu, na izmaku su snaga, a očekuje se da, za sutra najavljena kiša, "pomogne" u gašenju vatre.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter