Izvor:
04.05.2016 u 03:17
0

GOTOVA PAUZA: Makedonci PONOVO na ulicama! (FOTO)

Građanska inicijativa "Protestujem" večeras je nakon uskršnje pauze ponovo održala proteste u Skoplju i drugim makedonskim gradovima na kojima su demonstranti tražili ostavke predsednika Makedonije Ðorđa Ivanova i povlačenje njegove odluke o aboliciji odgovornih u aferi "prisluškivanja", kao i odlaganje izbora zakazanih za 5. jun.

Protest u Skoplju počeo je okupljanjem ispred zgrade Specijalnog javnog tužilaštva, a zatim su građani krenuli ka zgradi Sobranja. Policija je postavila kordon ispred zgrade Osnovnog suda Skoplju gde su građani uzvikivali da je Makedoniji potrebna pravna država i bacali farbe kao i na ranijim protestima. Zatim su se demonstranti uputili do zgrade vlade, prenosi MIA.

U Bitolju učesnici protesta građanske inicijative "Protestujem" su se okupili ispred zgrade opštine gde su zatražili i ostavku gradonačelnika Vladimira Taleskog. Protest u Bitolju je završen mirno a demonstranti su poklonili policajcima uskršnja jaja, nakon čega su se razišli, prenosi MIA.

U Strumici građani su se takođe okupili ispred opštine nakon čega su prošetali centralnim gradskim ulicama uz povike "Nema pravde, nema mira". Skup je završen bez incidenta, a demonstranti su najavili okupljanje svake večeri sve dok se ne ispune njihovi zahtevi.

U Prilepu su građani poručili da je "dosta bilo praznovanja te da se revolt nastavlja".

Sa prilepskim inatom niko dosad nije izašao na kraj. Zato mi građani, koji svakodnevno izlazimo na ulicu tražeći i boreći se za slobodu, pravdu i jednakost, zahtevamo povlačenje odluke o aboliciji, ostavku predsednika Ðorđa Ivanova, povlačenje odluke o izborima 5. juna – rekao je okupljenim građanima jedan od lidera građanske inicijative "Protestujem" Filip Poposki.

Tanjug
Foto: Twitter/proletnav/protestiram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter