Izvor:
13.06.2016 u 20:02
0

KOCIJANČIĆ: Očekujemo PREMIJERA SRBIJE u Briselu kad se formira vlada!

Evropska unija očekuje da novoimenovani premijer Srbije dođe u Brisel onog trenutka kada Vlada u Beogradu bude formirana, rečeno je u Briselu.

Očekujemo posetu premijera Srbije u trenutku kada se vlada formira i položi zakletvu”, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić u odgovoru na pitanje da li je poseta Aleksandra Vučića Briselu planirana, pa otkazana.

U sedištu Evropske komisije za dodatno kažu da su redovni kontakti sa srpskim zvaničnicima u toku, ali da zvanična poseta premijera može biti organizovana i najavljena tek pošto se formira Vlada u Beogradu.

Diplomatski izvori u Briselu objašnjavaju da je Srbija prošla kroz izborni period i da postoji mnogo tema o kojima o kojima bi sada trebalo da se razgovara, između ostalog i o nastavku dijaloga sa Prištinom.

Očekujemo da Srbija formira vladu i da se nastavi rad na našoj zajedničkoj agendi”, navode u Evropskoj komisiji.

Kada su u pitanju dalji koraci Srbije u procesu evrointegracija, u Briselu je za 22. jun planiran sastanak Saveta za primenu Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji (ŠA).

Iz Saveta EU kažu da još nema zvaničnih informacija o mogućem zakazivanju konferencije na kojoj bi bila otvorena poglavlja 23, 24 i 5 Ponavlja se da se rad na ispunjavanju uslova za otvaranje ovih poglavlja i dalje nastavlja u nadležnim telima EU.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/m__demirbas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter