Izvor:
10.06.2016 u 20:47
0

UDOVIČKI O STANJU U JAVNOJ UPRAVI: Imaćemo dobre vesti za MMF

Naredna vlada moraće pažljivo da pripremi mere štednje i programe, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički i dodala da će o tome biti reči tokom posete Misije MMF-a.

Upitana sa kojim rezultatima se izlazi pred MMF, s obzirom da proces racionalizacije nije sproveden do kraja i kakvu povratnu reakciju očekujemo, Udovički je novinarima u Beogradu rekla da misli da će Srbija imati dobre vesti ZA MMF, te da ne bi tako sigurno rekla da do sad nije sprovedeno ono na šta smo se obavezali.

"Više puta sam rekla da nije problem tih 14.500 (višak zaposlenih) na koje smo se već obavezali, pitanje je kako sada dogovoriti novi program na dalje, koji će biti realan i koji neće narušiti kapacitet uprave", rekla je Udovički.

Ona je objasnila da je u Srbiji privatan sektor mali, te da je zbog toga državna uprava, u poređenju sa njim, velika.

"Moramo jako pažljivo da štedimo jer kad se uzme u obzir koje sve usluge želimo da država pruža i da očekujemo od nje mnogo, ona zapravo i nije tako velika", rekla je Udovički i pojasnila da misli na državne organe bez javnih preduzeća.

Udovički je danas posetila Gradsku upravu Beograd kako bi se uverila da li službenici razmenjuju podatke, odnosno primenjuju član novog Zakona o opštem državnom postupku, sa kojim je FT1P (fali ti jedan papir) otišao u istoriju.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) od juče boravi u Beograd, a kako je Tanjugu rekao šef Misije za Srbiju Džejms Ruf, u fokusu predstojećih razgovora s vladom biće reforma javnog sektora i javnih preduzeća.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/MDULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter