13°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Novosti

NIJE SMENJEN NEGO UNAPREĐEN: Državno veće tužilaca se oglasilo po pitanju Milovanovića!

Držano  veće tužilaca je na danas održanoj sednici usvojilo novi Etički kodeks javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije sa smernicama za primenu kojim se značajno unapređuje etika u postupanju nosilaca javnotužilačke funkcije u našoj zemlji.

VAŽNO:

TUGA KOD SREMSKE MITROVICE: Udavio se desetogodišnji dečak

POŠTOVANJE BRISELSKOG SPORAZUMA: Neophodno da Priština ispuni obaveze koje ima

VUČIĆ PODSEĆA: Nemačka nam je najbitniji ekonomski partner

Svedok ih otkucao! Uhapšene vođe kavačkog klana

S tim u vezi, Državno veće tužilaca je razmatralo i izjave za medije koje je tokom prethodnih dana zamenik osnovnog javnog tužioca i član veća iz tog reda, Milovanović, davao delu medija u vezi predmeta osuđenog Simonovića, nalazeći da navedeni postupci bez osnova izazivaju bojazan kod jednog dela javnosti u vezi daljeg postupanja javnog tužilaštva povodom ovog predmeta.

Državno veće tužilaca snažno osuđuje ugrožavanje bezbednosti i vršenje nasilja prema novinarima, tj. licima koja se bave poslovima od javnog značaja u oblasti informisanja a u vezi tih poslova, i poziva sve javne tužioce i zamenike javnih tužilaca da odlučno postupaju u tim predmetima pridržavajući se Opšteg obaveznog uputstva Republičkog javnog tužioca iz decembra meseca 2020 godine.

Državno veće tužilaca je pozvalo zamenika Milovanovića da kolegijalno, ukoliko smatra za potrebnim, pomogne svojim kolegama u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u daljem toku postupka naglašavajući da se trenutna faza nalazi u rukama Apelacionog suda u Beogradu, a ne javnog tužilaštva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar