13°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: tanjug

SKUPŠTINA SUTRA ZASEDA! Dačić: Predlog zakona po HITNOM postupku!

Predsednik Narodne skupštine Iica Dačić izjavio je večeras da će se sutra na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, a ukoliko se narodni poslanici saglase, naći Predlog zakona o izmenama zakona o budžetu za 2021. godinu, odnosno rebalans budžeta.

NAJVAŽNIJE VESTI

Stefanović razgovarao sa amabasadorom Italije: FOKUS U ODRŽAVANJU MIRA I STABILNOSTI NA KiM (GALERIJA)

BEOGRAD SPREMAN ZA OTVARANJE KAFIĆA? Vesić objasnio - ovo su mere koje će morati da se poštuju!

ŠOJGU: NATO priprema napad sa svih strana, naš odgovor biće razoran!

PRAVO NA 120 EVRA IMA ČAK 600.000 LJUDI! Neki građani imaju pravo na DUPLO VIŠE od ostalih, proverite da li ste i vi u toj grupi!

VELIKI UDARAC tzv. "KOSOVU" IZ ARAPSKOG SVETA! Pokrenuta inicijativa za povlačenje priznanja "Kosova"

Dačić je naveo da je reč o predlogu zakona po hitnom postupku, koji je jedan od 13 predloga zakona iz oblasti finansija o kojima će se ove i naredne nedelje raspravljati.

Dodao je da će se u četvrtak raspravljati o Predlogu zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije, Predlogu zakona o izmenama zakona o utvrđivanju garantne šeme kao mera podrške, Predlogu zakona o potvrđivanju druge garantne šeme kao mera dodatne podrške privredi.

U četvrtak će se raspravljati i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Dačić je najavio da će se u četvrtak nakon načelnog pretresa glasati o ovih šest predloga, koji su neophodni kako bi se nastavilo sa realizacijom trećeg paketa mera pomoći građanima i privredi.

Nastavak rasprave o predlozima zakona iz oblasti Ministarstva finanasija biće u utorak, 27. aprila.

Tada će se raspravljati o Predlogu zakona o elektronskom fakturisanju, Predlogu zakona o izmeni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o osiguranju, kao i Predlog zakona o registru administrativnih postupaka.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrdivanju Sporazuma izmedu Vlade Srbije i Vlade Kine o uzajamnom priznavanju Programa AEO Uprave carina Ministarstva finansija Srbije i Programa za upravljanje kreditima preduzeca Generalne carinske administracije Kine.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o podsticanju investicija izmedu vlada Srbije i Sjedinjenih Americkih Država i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma između vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovodenja prioritetnih projekata u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar