18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

DAČIĆ ŽELI DIJALOG ŠTO PRE: Najavio sastanke sa svim poslaničkim grupama

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić, izjavio je danas da je ponudio da međustranački dijalog počne što pre, ali da su iz Evropskog parlamenta tražili da obave pripremne sastanke, koji će početi 19. aprila, verovatno onlajn.

Dačić je rekao da će ti sastanci biti održani sa svim poslaničkim grupama, kao i sa strankama koje nisu u parlamentu, i da će ga u maju izvestiti o tome, a onda će se pričati šta dalje.

To je njihova agenda, dali su više vremena za pripremne razgovore, dodao je Dačić.

On je naveo da je, pošto postoje stranke koje ne žele učešće međunarodnih predstavnika u dijalogu, realno očekivati da u isto vreme budu organizovani i ti sastanci.

Dačić smatra da je problem u tome šta ko očekuje od okruglog stola.

Prema njegovima rečima, Dragan Ðilas očekuje da se evropski predstavnici sa tim delom opozicije dogovore šta treba da iznesu kao zahteve, ali je istakao da je pokrovitelj dijaloga Skupština i da će odluke donositi naši državni organi.

Ne postoje pregovori koje mogu da od nekoga ko ima tri odsto glasova naprave pobednika na izborima, kazao je Dačić i dodao da tema treba da bude šta konretno treba promeniti u izbornim uslovima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar