18°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: Happy BSC

VUČIĆ NA OTVARANJU PETLJE U BATAJNICI: Direktan izlaz na auto-put za Novi Sad i veza sa obilaznicom oko Beograda (VIDEO)

Otvaranje je počelo u 10.00 časova

VESTI DANA

Vučić danas prima akreditive novih ambasadora

HAPŠENJE U NIŠU: Baki Živki (93) lopov ukrao poslednjih 2.020 dinara za HRANU

NOVE MERE PROTIV KOVIDA: Na Kosovu i Metohiji danas se mnogo toga MENJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju petlje Batajnica na auto-putu E75.

Otvaranje je počelo u 10.00 časova.

Pitanja novinara

- Kada svakoga dana radite i obraćate se ljudima, normalno je da grešite 10, 15 puta dnevno. Znali su oni na šta ja mislim, ne mogu da nastave sa neistinama. Znaju oni koliki su lopovi, koliko su krali od građana, jedino čemu se raduju su računi u inostranstvu - rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije je istakao da je za njega smisao ono što će ostati iza njegovog rada.

- Nama je važna isporuka vitamina, u sred smo korone, moramo da osnažimo imunitet penzionera, zato smo stavili D vitamin i cink. To će sve da osnaži vitalne fukncije, ne vidim u čemu je problem. Šta god da uradite to je naopako, šta god da smo napravili, metaforčki biste me obesili na Trgu - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da se nikada u Srbiji ovoliko nije radilo. 

- Vi ne možete da iscrate toliko puteva koliko mi gradimo, o bolnicama da ne govorim. Bili smo kulturni zapećak Evrope, a danas razmišljamo o gradnji muzeja i hala za koncerte. Pre kraja godine imaćemo u izgradnji osam auto-puteva, srećan što nismo gubitnici, srećan sam što se neće vratiti vreme bivšeg režima koji su krali kako su stigli - rekao je Vučić.

- Mi ćemo da slušamo Krizni štab, brojke su malo bolje, kada uporedite utorak na utorak, sredu sa sredom, procenti su bolji, mnogo je manje zaraženih pogotovo u Beogradu i Nišu. Nadam se da će procenti nastaviti da padaju, pa da počnemo sa otvaranjem, naše je da slušamo Krizni štab - rekao je Vučić.

Obraćanje Aleksandra Vučića

- Ovaj posao smo ugovarali pre godinu dana, reč je nečemu mnogo značajnijem, reč je o ljudima, o boljem životnom standardu. Svi imamo korist od ovoga, svi ostali građani Srbije, kao i građani Busija, Nove Pazove, Stare Pazove... Petlja koja znači život. Cena ovog projekta je 8.8 miliona evra. Uspeli smo da napravimo nešto pre roka i za manje novca, da kompletni put ima sve dozvole. Veoma sam zadovoljan, suština je u tome da Srbija napreduje - rekao je Vučić i dodao:

- Nastavićemo da sarađujemo sa Evropskom bankom, nastavljamo da rekonstruišemo puteve, sledeće put je Donji Milanovac-Kladovo. Ovo je važan dan za Beograd, Zemun i Batajnicu. Mislim da će ovo da smanji gužvu u saobraćaju. Hvala štrabagu i svima vama koji su učestvovali u projektu. Verujem da ćemo imati još dosta ovakvih projekata, ovo znači život, sređivanje žila kucavica - rekao je Vučić.

- Sad kada pogledate svuda u Srbiji gradimo puteve i mostove, borićemo se još više za građane Srbije - rekao je predsednik Vučić.

Obraćanje predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića

Novinarima se na otvaranju petlje u Batajnici obratio predsednik opštine Zemun Gavrila Kovačevića.

- Otvaranje peljte u Batajnica je najznačajnija kapitalna obilaznica oko Beograda. Izgradnja infrastrukture direktno podiže kvalitet građanima Zemuna, biće im omogućen brži odlazak sa posla i na posao. Gradi se pruga Novi Sad-Beograd koja prolazi kroz Batajnicu. Očekujemo dozvolu za rekonstrukciju škole "Mitraljeta" - rekao je predsednik opštine Gavrilo Kovačević i dodao:

- Ova opština ima istoriju i budućnost, bićemo svedoci izgradnje još nekih veliki objekata. Molim Vučića da dovedemo nove i ozbiljne investitore u našu opštinu, hvala vam predsedniče na svemu.

Vučić obilazi radove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se prilikom obilaska radova zahvalio svim radnicima na obavljenom poslu. 

Petlja Batajnica ukupne dužine 3.5 km

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 km, povezuje Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.

Ovo jedan od značajnijih projekata na teritoriji Beograda, s obzirom da će petlja Batajnica povezati naselje sa autoputem i umnogome olakšati svakodnevni život za stanovnike Batajnice.

Petlja Batajnica je projekat na koji su građani Batajnice, Nove Pazove, Zemuna, Galenike, Ugrinovaca čekali skoro čitavu deceniju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar