17°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen

Izvor: Instagram

VUČIĆ OBIŠAO RUŠEVINE NARODNE BIBLIOTEKE: Znak sećanja na zločin nemačkog bombardovanja Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je ruševine Narodne biblioteke Srbije u znak sećanja na veliki zločin nemačkog bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine.

VAŽNO

Predsednik Vučić se danas vakciniše!

TEŠKA NOĆ ZA DEŽURNE LEKARE: Hitna pomoć intervenisala 103 puta

VREMENSKA PROGNOZA: Vednro uz povremena naoblačenja!

-Danas je šesti april, osamdeseti po redu od izbijanja Drugog svetskog rata. U našem slučaju on sadrži specifičnost i simboliku. Pored stradanja ljudi i materijalnih dobara, prve sate Drugog svetskog rata na našem tlu obeležilo je uništenje najznačajnije zbirke pokretne kulturne baštine u ovom delu Evrope – Narodne biblioteke Srbije.

I ovog šestog aprila kraj kratera na Kosančićevom vencu, obraslog u korov i naš zaborav, svestan tragičnih posledica tog čina , želim da ukažem na neophodnost uređenja tog lokaliteta koji i danas svedoči o trijumfu volje da se plamenom postigne trijumf uništenja i zaborava. Cilj ovog obilaska je da se sa tog mesta, na kome je počinjen najveći pojedinačni ratni zločin nad kulturnim nasleđem u čitavoj Evropi tokom Drugog svetskog rata, uputi jasna i odlučna poruka našoj i inostranoj javnosti da Republika Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet.-, napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar