4°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: happy bsc

Ana Brnabić o umanjenim naknadama za porodilje: Ispravićemo odluku, ne smeju da budu kolateralna šteta

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će u najkraćem roku biti ispravljena odluka o umanjenju naknade za porodiljsko bolovanje, jer su poslodavci koristili mere džave tokom pandemije, i naglaslila da trudnice i porodilje ne smeju da budu kolateralna šteta krize izazvane pandemijom.

PROČITAJTE JOŠ

Zemljotres pogodio Kragujevac!

DR ŠEKLER O NOVOM SOJU KORONE: Manje virusa je potrebno da biste se zarazili!

AUTOMOBIL SLETEO U LIM! Teška nesreća kod Prijepolja, očekuje se pristizanje ronioca

Brnabićeva je kazala da je Vlada Srbije dobila pismo  u kome se ukazuje na taj problem.

- Ministar finansija već radi na rešavanju tog problema i garantujem da će on biti ispravljen u najkraćem mogućem roku - rekla je premijerka novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Ranije je saopšteno da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije i da će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (1)

Ana

Hvala premijerki na razumevanju I pomoci za trudnice.Deo nezaposlenih ne prima nikakvu naknadu, pandemija je, zasto I oni ne bi dobili minimalac I doprinose.


Ostavite komentar