15°C

Beograd

Photo: happy bsc

Izvor: tanjug

DAČIĆ O RAZGOVORU SA MEKLALISTEROM: Svi treba da učestvuju u dijalogu vlasti i opozicije

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, govoreći o predstojećem razgovoru sa predsedavajućim spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Meklalisterom kada bi trebalo da se dogovori format i dinamika dijaloga vlasti i opozicije, rekao je danas da u dijalogu treba da učestvuju svi, bez obzira na njihov stav prema EU.

OVO MORATE ZNATI

VREMENSKA PROGNOZA: Danas ujutro mraz, potom oblačno i hladno, a OVO nas očekuje naredne sedmice

PODLEGLA POVREDAMA: Na ženu pala ledenica, osećala se dobro, ali je posle par časova PREMINULA u Novom Sadu

BLIŽI SE SVEČANO OTVARANJE: Spomenik Stefanu Nemanji prvi put obasjao Savski trg (FOTO)

MOLITE SE ZA POMOĆ: Ako ste u nevolji, svih sedamdeset apostola DANAS pomaže

- Razgovor i dijalog treba da bude sa svim strankama, jer se ovde razgovara o izbornim uslovima - rekao je Dačić.

On je kazao da je važno reći da je ovaj dijalog već započet u prethodnom mandatu parlamenta i da će sada biti nastavljen.

- Tada je dogovoreno da predsednik parlamenta i predstavnik EU budu kopredsedavajući tog dijaloga. Treba definisati format dijaloga, od dinamika do tema, i šta se očekuje u narednom periodu - rekao je Dačić.

Predsednik parlamenta ocenjuje da pojedine opozicione stranke imaju nerealne zahteve i očekivanja.

- Sa opozicione strane kritikuju da ja ne mogu da kopredsedavam, jer sam deo vlasti. Pa sa kime oni misle da razgovaraju? Ovo nisu želje i pozdravi slušalaca i na pogrešnom su putu ako veruju da će dobiti prelaznu vladu bez izbora - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, iz prethodnog dijaloga je realizovano 80 odsto dogovorenog.

- Ne čeka opozicija moj poziv. Oni šalju dokumenta evropskim zvaničnicima a samo dve partije su se obratile sa željom da učestvuju - naveo je Dačić.

Vlast je spremna na dijalog, i to je već pokazala u prehodnom mandatu, ali kako kaže predsednik parlamenta neki ne žele da sednu za isti sto a deo stranaka neće ni sa predstavnicima EU.

- Razgovor i dijalog treba da bude sa svima, bez obzira da li su za EU ili ne, jer se ovde razgovara o izbornim uslovima. Nema čarobnog štapića, ne može prazna vreća da stoji uspravno, mora da postoji politika da biste pobedili na izborima - rekao je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar