Izvor:
18.05.2016 u 17:06
0

JOHANES HAN U PRIŠTINI: Ispunjenje uslova, ili ništa od vizne liberalizacije!

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han poručio je liderima kosovske vlade i opozicije da je sporazum o demarkaciji granica sa Crnom Gorom preduslov za viznu liberalizaciju.

– Bio sam veoma jasan da bez rešavanja pojedinih problema, neće biti vizne liberalizacije – rekao je Han, koji je juče boravio u Prištini.

Opozicioni lideri su, uprkos tome, tražili poništenje tih sporazuma, piše "Zeri".

List navodi, pozivajući se na neimenovane izvore sa sastanka, da je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji predložio resenje za problem demarkacije, koji su predstavnici opozicije odbacili.

Prema mišljenju opozicije, navodi "Zeri", pitanje demarkacije granica mora biti odvojeno od vizne liberalizacije.

"Bota sot" ističe da je lider Samoopredeljenja Visar Imeri, tokom sastanka sa Hanom, izrazio nezadovoljstvo uslovom "nemetnutim Kosovu", koji se tiče procesa vizne liberalizacije.

Imeri je, na svom nalogu na Fejsbuku, ukazao na, kako je naveo, "štetu" koju trenutni sporazum o demarkaciji nanosi Kosovu.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/CooperationDay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter